Family-training

Eurolangues heeft veel ervaring met het trainen van gezinnen die worden uitgezonden naar het buitenland. Ouders kiezen vaak voor een individuele training op maat of een groepstraining op maat. Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar verzorgen wij de family-training die volledig aansluit bij het niveau, de behoefte en de leefwereld van het kind, de puber of jong volwassene.

Wat hebben kinderen nodig?

Een verhuizing naar het buitenland is ingrijpend. Daarom is het prettig als een kind voor vertrek al taalvaardig is in het dagelijks leven. Ook de toekomstige school stelt vaak bepaalde eisen. Eurolangues bereidt kinderen daarop voor zodat ze slagen voor hun instaptoets. Als plezierige bijkomstigheid geldt dat kinderen in de regel veel sneller en makkelijker een taal leren dan volwassenen.

Professionele taaltraining

Ook een family-training is maatwerk. Daarom verloopt de intakeprocedure zorgvuldig. Gaat het om spreken en luisteren of ook lezen en schrijven? Dat zal afhankelijk zijn van de behoefte en de leeftijd van het kind. We stellen ook de omvang van de training vast, de locatie en de lesduur. Een van onze taaltrainers gaat in gesprek met de ouders en het kind om te kijken welk taalmateriaal geschikt is en welke werkvormen. We vragen onder andere naar helden, hobby’s, sporten en favoriete kleuren. Daar spelen we op in, zodat de training leerzaam is en leuk om te doen. Lees ook kwaliteitszorg

Praktische invulling

De taaltrainer van Eurolangues verzorgt de training thuis of op school. Dag en tijdstip worden in overleg vastgesteld. Afhankelijk van de leeftijd duren de lessen maximaal 1½ uur en wordt er één of meerdere keren per week lesgegeven.

Spelenderwijs leren

Kinderen leren snel als ze plezier hebben. Daarom kiest een taaltrainer er bijvoorbeeld voor om naar de dienrentuin te gaan of met de kinderen een taart te bakken. Ondertussen leren ze dan communiceren in het Engels of een nieuwe lokale taal. Bij de keuze van het lesmateriaal en de oefeningen houden we rekening met de spanningsboog van de kinderen en de beweeglijkheid. Kunnen ze stilzitten of willen ze liever iets doen? We maken ook gebruik van apps, liedjes, filmpjes op Youtube en ander aantrekkelijk lesmateriaal.

Zakelijk taaltrainingen

Eurolangues verzorgt sinds de oprichting in 1989 taaltrainingen op maat. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor een taalniveaucheck om de taalvaardigheid te bepalen van sollicitanten of medewerkers.

'Als een compleet gezin naar het buitenland verhuist of een gezin juist hier in Nederland komt wonen, dan wil je als werkgever dat ze goed zijn voorbereid. Eurolangues speelt daarin een bijzondere rol als het gaat om taal. Leuk om de verhalen te horen over de taaltraining aan de kinderen. Ze doen memory, spelen gezellig buiten, maken lol met elkaar en ondertussen praten ze de trainer na. Na een paar lessen kun je al gesprekjes met ze voeren in de nieuwe taal.'
Een opdrachtgever in de agrarische sector.

'De kinderen hadden veel plezier met het liedje - Wat ben ik blij dat ik een step heb - We hebben er ook meteen kleding en kleuren mee gerepeteerd.'
Annelize, taaltrainer Eurolangues

Family Training

Contact

Wij staan u graag te woord!
Bel: +31(0)58 288 1314 of
vul het contactformulier in.